Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid ontstaat als er sprake is van te weinig slaap of wanneer de kwaliteit niet voldoende is. U herkent slapeloosheid aan moeite met inslapen, niet kunnen doorslapen en vroeg wakker worden.

Gevolgen slapeloosheid

Een tekort aan slaap heeft grote gevolgen voor uw gezondheid. Op korte termijn kunnen de volgende klachten voorkomen:
• Sneller geïrriteerd en prikkelbaar
• Sneller emotioneel
• Neerslachtigheid
• Vermoeidheid
• Geheugenproblemen
• Darmklachten
• Hoofdpijn
• Verhoogde spierspanning

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat langdurig slaaptekort het risico verhoogt op een depressie, overgewicht en suikerziekte en een verminderde werking van het immuunsysteem.

Oorzaken van slapeloosheid

Oorzakelijke factoren
Lichamelijke klachten kunnen slaapverstorend zijn, zoals pijn, plasdrang of een verstopte neus. Meestal is slapeloosheid echter het gevolg van spanningen en zorgen. Drukke dagelijkse bezigheden of zelfs een spannende film kunnen stress veroorzaken, waardoor slaapproblemen ontstaan. Dit noemen we de oorzakelijke factoren van slapeloosheid.

Instandhoudende factoren
Door een tekort aan slaap ervaart u klachten en kunt u niet meer alles uit uw dag halen. Al gauw beïnvloedt de slapeloosheid uw leven. U voelt
zich moedeloos, verdrietig en boos. Dit noemen we instandhoudende factoren, omdat u hierdoor opnieuw stress ervaart. De slapeloosheid blijft voortduren en u komt in een vicieuze cirkel terecht die u niet meer zelf kunt doorbreken.

Behandeling van slapeloosheid

Een effectieve manier om slapeloosheid te verhelpen is met de Slaapslimmethode. Deze methode richt zich op het doorbreken van de vicieuze cirkel door zowel de oorzakelijke als de instandhoudende factoren aan te pakken. Uitleg en praktische tips worden gecombineerd met ontspanningsoefeningen en cognitieve therapie. De behandeling kunt u zowel individueel als in groepsverband volgen.

Individuele behandeling

De inhoud en duur van de behandeling hangen af van uw wensen en behoeften en worden in overleg met u bepaald.

Kosten

Individuele behandeling wordt vanuit de aanvullende verzekering door uw zorgverzekeraar vergoed.

Kwaliteit

Onze oefentherapeut Mayke heeft een opleiding gevolgd voor oefentherapeut Mensendieck/Cesar en is geregistreerd in het BIG-register en het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Dit houdt in dat de oefentherapeut beschikt over actuele kennis en voldoet aan de door de beroepsvereniging (VvOCM) gestelde kwaliteitseisen.

Aanmelden slaaptherapie

Maar liefst 4 dagen in de week kunt u een afspraak voor slaaptherapie inplannen met onze oefentherapeute Mayke op onze locaties in Renkum, Heteren en Rheden. Wilt u dat wij contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak vul dan ons afspraakformulier in. U kunt ook telefonisch een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243 of kom eens langs op onze locatie en maak een afspraak aan de balie.

 

John Doe

UpSolution Team
8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?