Diabetes Fit: Het bewegings- en leefstijlprogramma voor diabetes patiënten.

Wat is Diabetes Fit?

Diabetes Fit is een wetenschappelijk onderbouwd beweeg- en leefstijlprogramma voor diabetes patiënten. Het is bedoeld voor mensen met diabetes type I en II. Ook mensen met een verhoogd risico op diabetes kunnen deelnemen.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat doelgerichte lichaamsbeweging, met name fitness, diabetes bestrijdt en vermindert. Bewegen zorgt er ook voor dat de lichaamscellen weer gevoelig worden voor insuline en de glucose uit het bloed weer gaan opnemen. Het gevolg is dat je je beter voelt en fitter wordt. Bewegen heeft ook een positief effect op het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Ook de bijkomende risico’s op het ontstaan van hart- en vaatziekten worden kleiner. Kortom, met het Diabetes Fit programma gaan we door middel van fitness, educatie en adviezen omtrent jouw voeding, samen aan jouw gezondheid werken.

Persoonlijke begeleiding

Na goedkeuring van de cardioloog en/of huisarts volgt de fysiotherapeutische intake en introductieles. We bespreken een aantal vragenlijsten en nemen een aantal testen af om de huidige fysieke gesteldheid te bepalen. Op basis van de intake maken we een individueel trainingsprogramma voor je waarbij we rekening houden met jouw persoonlijke mogelijkheden en doelstellingen.

Het programma

  • Het programma duurt 12 weken. De deelnemers moeten voldoen aan een aantal inclusiecriteria’s. Het doel van het programma is om de diabetes patiënten weer zo snel mogelijk tot zelfredzaamheid te brengen en zelfstandig sporten.
  • Je wordt 2 keer per week intensief begeleid door een speciaal opgeleide fysiotherapeut(e), de trainingen voor groep 1 zijn op maandag en woensdag van 18.30-19.30 uur en voor groep 2 zijn op maand en woensdag van 19.30-20.30 uur.
  • De trainingsopbouw en oefeningen zijn individueel afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding tijdens de training.
  • De trainingen duren 60 minuten en is onderverdeeld in de eerste 30 min op de eGym en de laatste 30 min als groep met de fysiotherapeut oefeningen in de zaal.
  • De lessen bestaan uit conditionele en spierversterkende onderdelen, maar ook lenigheid en coördinatie komen aan bod.
  • Je aanwezigheid en vorderingen worden bijgehouden en met je besproken.

Wat kost het?

  • Je betaalt een eigen bijdrage van 44,05 euro per 4 weken. Er worden 3 behandelingen voor fysiotherapie en dietetiek ingepland.
  • Je krijgt een fysiotherapie intake, middenevaluatie en eindevaluatie, dit valt onder je aanvullende verzekering. Ben je niet aanvullend verzekerd, dan komt het voor eigen rekening.
  • Je krijgt een intake bij de diëtiste, middenevaluatie en eindevaluatie, dit valt in je basisverzekering tot 3 uur. Let hierbij op dat je hierover eigen risico moet betalen. Sommige verzekeraars hebben in hun aanvullend pakket nog extra vergoedingen voor voedingsadvies. De diëtiste zal in samenspraak met jou kijken of er nog meer zittingen nodig zijn.

Lestijden en therapeut

Bekijk het lesrooster voor de lestijden en de fysiotherapeuten. Ook in Elst bij Sportcentrum de Studio mogelijk!

Aanmelden Diabetes Fit

Je kunt zich hieronder aanmelden. Vervolgens wordt je gebeld voor het maken van een kennismakingsafspraak.

Aanmelden Diabetes Fit
Voornaam
Achternaam
Sending
8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?