Diëtist

Diëtist Arnhem

Voedingsadvies op maat: ieder mens is anders

Onze diëtist Arnhem biedt jou passende hulp op het gebied van voeding en gezondheid. Of je nu blijvend wilt afvallen, op een verantwoorde manier wilt aankomen of hulp nodig hebt bij een beperking of allergie; bij onze diëtist in Arnhem ben je aan het juiste adres. Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, behoefte en leefstijl gaat de diëtist samen met jou kijken naar een geschikt voedingsadvies of passend dieet. Geen persoon is hetzelfde en de voeding dus ook niet. De persoonlijke aanpak (eventueel in combinatie met de fysiotherapeut of leefstijlcoach) zorgt voor succesvolle resultaten bij onze cliënten.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De dieetadvisering vanuit onze diëtist is voorlichting over (gezonde) voeding en eetgewoonten met een medisch of gezondheid bevorderend doel. Door het voorschrijven van een bepaalt dieet kunnen klachten verminderen wat gezondheidswinst oplevert. De dieetbehandeling in 2023 is vastgesteld op 3 uur per jaar vanuit de basisverzekering. Houdt hierbij wel rekening met het eigen risico. Heb je een aanvullende verzekering dan krijg je mogelijk nog een aantal uren extra vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.

Het eerste consult met de diëtist is een intake-consult van 60 minuten. Tijdens dit consult wordt er navraag gedaan naar eventuele klachten, wensen en behoeftes. Tevens wordt de huidige voeding in kaart gepraat. Daarnaast wordt er indirecte tijd gedeclareerd voor administratieve werkzaamheden en eventuele rapportages naar de behandeld arts of verwijzer. Een vervolgconsult duurt 15 minuten. Tijdens dit consult wordt de voortgang van het traject besproken.

Onze gewichtsconsulenten zijn gecertificeerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), hierdoor wordt deze vorm van begeleiding door veel zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.

Waarom een diëtist van Physique Arnhem?

Onze diëtist heeft een 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond. Tijdens deze studie wordt kennis verkregen over bijvoorbeeld anatomie, chemie, ziekteleer en fysiologie. Verder leert de diëtist in wording alles over voeding. Van macronutriënten tot micronutriënten en hoe deze worden opgenomen en verwerkt door het lichaam. Ook heeft de diëtist veel kennis vergaart over voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Tijdens de 4 jarige studie leert de diëtist in wording hoe je voeding in kan zetten als ‘behandeling’. Daarnaast volgt onze diëtist elk jaar meerdere scholingen om de kennis up-to-date te houden en nieuwe specialisaties te ontwikkelen.

Wat is het verschil tussen een voedingsdeskundige of gewichtsconsulent en de diëtist?

Het beroep diëtist is wettelijk beschermd. Alleen als je de 4 jarige HBO-opleiding . Alleen als je de 4 jarige opleiding hiervoor hebt afgerond mag je jezelf diëtist noemen. Een diëtist is ook de enige die cliënten met een ziekte (zoals bijvoorbeeld Crohn, PDS, of diabetes) of medische klachten mag helpen. Bij Physique hebben we ook diverse beweegprogramma’s waarin de diëtist dan ook een belangrijke rol speelt bij de behandeling. Bijvoorbeeld bij de Gecombineerde Leefstijl Interventie, COPD en Diabetesfit.

Heb je interesse in onze diëtist te Arnhem of wil je meer weten?

Bij onze diëtist kun je rekenen op een praktisch en persoonlijk advies. Een voedingsschema wat voor jou haalbaar is en wat in jouw leven past. Dat geeft de meeste kans van slagen! Een goede voeding en een betere gezondheid, daar gaan we voor! Kom vrijblijvend eens langs bij onze diëtist van Physique te Arnhem. Vul onderstaand formulier en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Voedingsadvies op maat
8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?