Yin Yoga

Let’s move inside and have a look at the interesting things we will find

Yin Yoga is een vorm van Yoga die razend snel groeit aan populariteit. Bij Yin Yoga Arnhem wordt de aandacht veel meer gericht op het bindweefsel. Bindweefsel is een structuur die in het hele lichaam te vinden is en alle delen van het lichaam met elkaar verbindt. Wanneer we lichamelijke klachten hebben of ouder worden kan dit bindweefsel stugger worden, uitdrogen waardoor het minder flexibel en soepel is.

Yin Yoga is een vorm waarbij iedere houding 3-5 minuten aangehouden wordt zodat het bindweefsel langzaam wordt opgerekt en beter gehydrateerd wordt. Hierbij worden spieren opgerekt, maar ook ontspannen. Juist door de rustige vorm van Yin Yoga is deze uitermate geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben, fysieke klachten hebben of gewoon behoefte hebben aan een rustige vorm van yoga.

Bij de meeste sporten gaat het erom dat je je spieren aan- en ontspant. Bij Yin yoga gaat het er juist om dat je de spieren zoveel mogelijk loslaat. De naam Yin Yoga is bewust gekozen. Yang staat voor het veranderlijke, het beweeglijke en het extraverte. Yin vertegenwoordigt de introverte kant, samen met het onbeweeglijke en stabiele. Zo staat yang voor lucht en licht en yin voor aarde en het donker. Yang richt zich dus op de kracht van de spieren. Het gaat alleen niet alleen om kracht, maar juist ook om de flexibiliteit van het bindweefsel en de gewrichten. Yin yoga is dé manier om gewrichten en bindweefsel te versterken en herstellen.

Lestijden en instructeur

Bekijk hier ons lesrooster voor de lestijden.
Deze les kan online gereserveerd worden via ons online Virtuagym platform of app.

Wil je deze les een keer gratis proberen?

8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?