Rookvrij en Fitter

Stoppen met roken is niet makkelijk, zeker niet als je het alleen moet doen. Daarom biedt Physique het Rookvrij en Fitter programma aan. Een uniek stoppen-met-roken programma waarbij we beweging en leefstijl als basis gebruiken om voor altijd van de sigaretten af te blijven en gezonder, fitter en vitaler te worden.

Rookvrij en Fitter wordt vergoed door bijna alle zorgverzekeraars (met uitzondering van DSW) zonder belasting van het eigen risico. Eén keer per jaar kun je ondersteuning bij stoppen met roken krijgen zonder hiervoor te betalen.

Programma

1. Het handboek en de knijpbal
Na aanmelding ontvang je een box met daarin een handboek dat helpt om te stoppen met roken en een knijpbal waarmee je leert de drang naar sigaretten te verslaan

2. De intake
Samen met je stoppen-met-roken coach Scout bespreek je tijdens de intake onder andere:

  • Je motivatie om te stoppen
  • Je rookgedrag en wat je kunt leren van eerdere stoppogingen
  • Hoe het programma er verder uit gaat zien
  • Eventueel gebruik van nicotinevervangende middelen
  • Deelname aan groepssessies of individuele sessies

3. De groepssessies of individuele sessies
Tijdens de intake heb je besproken of je gaat deelnemen aan de zes groepssessies of dat je gebruik maakt van de drie individuele sessies. Iedere sessie bestaat uit een opening, actieve momenten, een reflectie moment en theoretische momenten. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor persoonlijke vragen en om ervaringen te delen. Per sessie staat er een ander thema centraal.

4. De Fresh Air Walks
Iedere week kun je deelnemen aan de Fresh Air Walk. Dit is een wandeling door de prachtige natuur in Arnhem. Tijdens deze wandeling geniet je van de omgeving, zodat je afgeleid bent van het stoppen met roken. Ook nadat de sessies voorbij zijn, mag je blijven meewandelen. Hierdoor kun je doorlopend ondersteuning blijven krijgen als je dat kunt gebruiken. Natuurlijk kun je ook blijven meewandelen omdat het gezellig en gezond is.

5. Overgangsgesprek na de intensieve begeleiding
Nadat je drie weken intensieve begeleiding hebt gehad, volgt er een overgangsgesprek met de coach. Hierin kijk je terug op de afgelopen weken en kijk je naar hoe je de stopbeslissing vol gaat houden. De coach zal je ook stimuleren en motiveren om te blijven bewegen, bijvoorbeeld door naar de Fresh Air Walks te blijven komen of door met een sport te starten. Als je dat lastig vindt dan kun je daar ook ondersteuning bij krijgen.

Aanmelden

Wil jij nu écht stoppen met roken? Meld je dan aan voor dit programma via www.rookvrijenfitter.nl/physique-arnhem.

 

8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?