Beweegkuur

De BeweegKuur GLI is een leefstijltraject van 2 jaar dat volledig wordt vergoed uit de basisverzekering. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase. De uitvoering van dit programma wordt gedaan door een leefstijlcoach, diëtiste en fysiotherapeut binnen Physique. De verwijzing van deelnemers naar de BeweegKuur GLI verloopt altijd via de huisarts. De leefstijlcoach gaat samen met jou een duurzaam beweegplan maken. Daarnaast krijgt de deelnemer een voedingsplan van de diëtist. In individuele en groepsbijeenkomsten krijgt de deelnemer voorlichting over gezonde voeding.

De leefstijlcoach richt zich op het realiseren van een duurzame gedragsverandering op het gebied van energie inname en lichamelijke activiteit.

Bij de Beweegkuur gaan we voor blijvende gedragsverandering. Dit is dan ook een belangrijk component van het programma. De leefstijlcoach streeft ernaar om gedragsverandering te creëren door middel van motiverende gespreksvoering. De deelnemer heeft daarbij zelf de regie in handen voor zelfmanagement en het zelf formuleren van doelen.

Je hebt als deelnemer van de Beweegkuur GLI recht op:

  • 7 (jaar 1) en 5 (jaar 2) consulten bij de leefstijlcoach;
  • 1x intake bij de fysiotherapeut, die je gaat wegen en eventuele klachten in beeld brengt;
  • 1x intake en 3 groepsbijeenkomsten met de diëtiste.

Het leefstijl- en beweegprogramma start bij de leefstijlcoach. Voor het sporten vindt er een intake bij een fysiotherapeut plaats, die een certificaat heeft voor de Beweegkuur. Daarnaast wordt de deelnemer voor voeding begeleidt door de diëtist. De intake bij de fysiotherapeut en diëtist zijn individueel. Daarna kun je nog deelnemen aan 3 groepsbijeenkomsten met de diëtist. Na de intakes kan de deelnemer er voor kiezen om bij Physique te sporten. Dit is niet verplicht. De eerste vier weken kan er gratis gebruik gemaakt worden van alle sportfaciliteiten binnen Physique. Zo leert de deelnemer verschillende manieren van bewegen en wordt er met de leefstijlcoach gekeken naar de doorstroom binnen het reguliere beweegaanbod in Arnhem. Het sportabonnement (het component bewegen) wordt niet vergoed in dit programma, deze kosten zijn voor de deelnemer zelf. Sluit je een abonnement af bij Physique, dan krijg je 10% korting en betaal je geen inschrijfgeld.

Wanneer kom je in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de GLI dien je 18 jaar of ouder te zijn en aan een van de onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • Een Body Mass Index (BMI) boven de 25 en een vergrote kans op chronische ziektes
  • Een BMI boven de 30 – Sterk verhoogd Gewichtsgerelateerd Gezondheid Risico (GGR)

Locaties

We bieden de Beweegkuur aan op de volgende locaties:

  • Arnhem Noord (Beukenlaan 19)
  • Elst (Hoenderik 7)
  • Oosterbeek (Valkenburglaan 1)
  • Otterlo/Wekerom (Buurtboslaan 1, Otterlo)

Wanneer heb je recht op vergoeding?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de GLI heb je een verwijzing nodig van je huisarts of behandelend medisch specialist. Alleen dan kan een intake plaats vinden.

Aanmelden voor de GLI

Meld je hieronder aan voor meer informatie of deelname aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Aanmelden Gecombineerde Leefstijl Interventie
Voornaam
Achternaam
Sending
8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?