Wat is Dry-Needling?

Fysieke klachten kunnen het leven een stuk lastiger maken. Neem bijvoorbeeld nek of rugklachten, of een snel verkrampende kuit tijdens het sporten of wandelen. Je hebt al geprobeerd eraf te komen door rek- en krachtoefeningen, maar niks helpt. Herkenbaar? Dan is dry-needling misschien wat voor jou.

Om de werking van dry-needling te kunnen begrijpen, moet je eerst weten wat een triggerpoint is. Een triggerpoint komt vaak voor bij overbelaste spieren. Een spier raakt overbelast door hevig gebruik of door heel lang in 1 houding te zitten of staan. Een spier bestaat uit heel veel vezels. Binnen deze vezels zijn er delen die in elkaar haken, zodat je je spieren kan aanspannen. Tijdens het overbelasting proces hebben een paar van die haakjes de neiging om niet los te laten (zie afbeelding 1). Omdat dat deel dan in een fijngeknepen staat blijft hangen gaat de doorbloeding in deze regio achteruit. Hierdoor stijgt onder ander de zuurgraad in uw spieren en dit zorgt ervoor dat u sneller pijn en vermoeidheid ervaart in uw spieren.

Dry-needling is een methode om met een naald triggerpoints(spierknopen) op te heffen in de spier. Zo kan de spier makkelijker bewegen en wordt het doorbloeding beter in de regio. Tijdens de behandeling voel je de naald niet omdat de naald tussen 0,2-0,3mm dik is. De meeste cliënten geven aan de naald niet te voelen.

Cliënten geven aan regelmatig los te zijn gemaakt op de behandelbank, maar dit gaf maar tijdelijke verlichting. Bij dry-needling is dit anders, na 2-3 behandelingen ervaren cliënten vaak al veel minder klachten.

Met welke klachten kun je terecht voor dry-needling?

We kunnen met dry-needling bij elke spier aanpakken in het lichaam. Van nekklachten tot aan kuitklachten.

Ervaringen van cliënten:

Marina “Ik ben in aanraking gekomen met dry-needling doordat ik last had van pijnklachten die maar niet weg gingen.

Ik had veel last van pijn in mijn schouderblad dat uitstraalde naar mijn rechterarm tot in mijn elleboog. Toen ik ben gestart met dry-needling in combinatie met de juiste oefeningen was ik heel snel al van mijn pijnklachten af. De dry-needling was een hele ervaring op zichzelf. Het is niet pijnlijk, maar voelt wat onwennig. Je voelt dat door het aanbrengen van de naalden je spieren zich helemaal aanspannen en dan totaal ontspannen. Ik heb aan twee behandelingen al voldoende gehad om te herstellen van mijn klachten en zal het dan ook zeker aan andere mensen aanbevelen.”    

Kim “Inmiddels ben ik een aantal keer bij Garai geweest voor Dry Needling. Na de eerste keer merkte ik al een duidelijk verschil. Door een operatie aan mijn achillespees zijn zowel mijn pees als de gehele lengte van mijn kuit links korter. Ik merkte na een periode van goed rekken dat de spierspanning in de kuit alleen maar meer werd. Toen heb ik de stap gezet om Dry Needling te proberen. Door de Dry Needling ontspande de kuit weer, omdat er heel lokaal gekeken en behandeld kan worden. Mijn kuit is meer ontspannen en ik heb meer bewegingsvrijheid in mijn enkel, een goede ervaring dus!”

8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?