Re-integreren bij Physique Arnhem via UWV

Betrouwbaarheid

Al meer dan 15 jaar voert Physique Arnhem interventietrajecten uit voor het UWV. Cliënten die naar ons worden toegestuurd hebben vaak te maken met multi-problematiek. Naast fysieke klachten hebben zij vaak ook problematische schulden of psychosociale problemen. Soms is er onvoldoende taalvaardigheid aanwezig, is er sprake van éénouder gezinnen of tienermoederschappen. Ook heeft een cliënt soms weinig scholing gehad of helemaal geen startkwalificatie. De combinatie van 2 of meer van deze factoren maakt, dat het herstel van de gezondheid negatief wordt beïnvloed en daarmee de kans op het deelnemen aan de arbeidsmarkt lager is. Het behandelen van deze doelgroep vergt daarom bepaalde vaardigheden. De meeste cliënten zijn extra kwetsbaar en hun problematiek moet als een geheel worden gezien; het ene probleem beïnvloedt het andere.

Re-integreren bij Physique Arnhem via UWV

Deskundigheid

Physique heeft een deskundig en ervaren team om bovenstaande cliënten te helpen. Afhankelijk van de klacht kunnen cliënten bij Physique worden begeleid door een psycholoog, re-integratiefysiotherapeut, haptonoom, bekkenbodemtherapeut, diëtist, voedingsconsulent of osteopaat. Indien nodig kan ook altijd een beroep worden gedaan op een aanwezige sportarts.

Veel vóórkomende klachten

Regelmatig worden cliënten verwezen met rugklachten, bekkenbodemklachten, whiplashklachten, schouderklachten, knieklachten, een verlaagde belastbaarheid na een operatie, klachten die te maken hebben met een verstoorde bloedcirculatie of energiehuishouding, overgewichtsklachten of leefstijlproblematiek, spanningsklachten, depressieve klachten, angstklachten, rouwverwerkingsklachten en psychosomatische klachten.

Wie komt in aanmerking voor een interventietraject?

De Re-integratiediensten die het UWV inkoopt, zijn bestemd voor mensen met structureel functionele beperkingen die een Ziektewet (ZW)- uitkering ontvangen. Het UWV vervult de rol van arbodienst voor personen die recht hebben op een Ziektewetuitkering. De volgende personen met een ZW-uitkering kunnen worden aangemeld:

  1. flexwerkers (uitzendkrachten);
  2. personen van wie het tijdelijke arbeidscontract gedurende de periode van arbeidsongeschiktheid geëindigd is en/of
  3. ontslagwerklozen, die gedurende hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden.

De kandidaten die het UWV aanmeldt hebben dus geen werkgever meer. Zij zijn naar verwachting op datum van aanmelding langer dan 13 weken ziek. Deze kandidaten zijn binnen 52 weken weer hersteld voor eigen werk of geschikt voor ander werk. Na de inzet van een Re-integratiedienst is de kandidaat in staat zelfstandig zijn weg richting arbeidsmarkt te vinden.

Wilt u hulp, wat moet u dan doen?

U denkt dat u weer helemaal of gedeeltelijk kunt werken en u wilt daarbij hulp van UWV? Neem hiervoor contact op met UWV Telefoon Werknemers via 0900 – 92 94 (€ 0,04 per minuut, met een starttarief van € 0,045, plus uw gebruikelijke belkosten).
U moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. U mag bijvoorbeeld niet kortgeleden al hulp van het UWV hebben gehad. Als u aan alle voorwaarden voldoet en in aanmerking denkt te komen voor een re-integratietraject, dan kunt u met een arbeidsdeskundige uw mogelijkheden bespreken. Wilt u meer weten over re-integreren bij Physique Arnhem via het UWV. Neem dan nu contact op.

8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?