5 tips om jouw leefstijl dit jaar écht te veranderen

tips gezonde leefstijl

‘Dit jaar ga ik écht beginnen met gezonder leven’ is elk jaar weer een van de meest gehoorde goede voornemens. Maar hoe zorg je er nou voor dat je het dit jaar wél volhoudt? Wij geven je 5 tips:

 1. Stel een realistisch en duidelijk doel op.

  20 kilo afvallen in een half jaar klinkt heel leuk, maar is in de praktijk bijna niet haalbaar. Stel daarom om teleurstellingen te voorkomen realistische doelen op. Hoe realistischer het doel, het meer kans op succes en het behouden van je motivatie!

 2. Schrijf je plan en voortgang op.

  Maak op basis van je doelen een plan en schrijf deze op. Plan beweegmomenten bijvoorbeeld alvast in en schrijf ze in je agenda. Hetzelfde geldt voor het doen van boodschappen. Een goede planning is het halve werk. Check daarnaast dagelijks of het gelukt is om je aan de planning te houden. Zo zie je precies je voortgang en dat werkt motiverend.

 3. Ken je valkuilen.

  Ga terug in het verleden en kijk kritisch naar eerdere pogingen die je gedaan hebt. Waar ging het mis en hoe zorg je ervoor dat je daar niet nog een keer over struikelt?

 4. Maak een plan om je valkuilen te omzeilen.

  Heb je bijvoorbeeld altijd lekkere trek na het avondeten en ga je snaaien? Dan zou je bijvoorbeeld een rondje kunnen gaan wandelen om je af te leiden. Probeer voor elke valkuil een zo concreet mogelijk plan te bedenken?

 5. Focus op het positieve.

  Dit kun je doen door jezelf bijvoorbeeld te belonen als je een doel behaald heb. Trakteer jezelf op een dagje sauna of koop die nieuwe broek die je al heel lang wilde. Houdt daarnaast altijd je einddoel in zicht, wat brengt het je als je daar bent? Visualiseer dit en schrijf het op!

Kun je naast deze tips nog wat extra hulp gebruiken bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl? Wij helpen je graag! Start bijvoorbeeld met 2 jaar GRATIS leefstijlcoaching met de GLI of maak een afspraak bij onze diëtiste.

8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?