Leefstijlcoaching Arnhem. Vergoed vanuit de basiszorgverzekering!

Iedereen heeft zijn/haar eigen manier van leven, maar is dit ook de juiste leefstijl om je gezond en fit te voelen? In hoeverre beweegt iemand voldoende om gezond te zijn? Of in hoeverre eet iemand gezond om ook gezond te zijn? Leefstijl houdt letterlijk ‘de manier van leven’ in. Hierin speelt gezondheid een erg belangrijke rol. Leefstijlcoaching Arnhem helpt hierbij.

 

Wat is Leefstijlcoaching?

Het doel van leefstijlcoaching is het bevorderen van een actieve en gezonde leefstijl door individuele begeleiding. Jouw leefstijl staat centraal en samen gaan we kijken wat we kunnen aanpassen. Een mogelijk doel kan gewichtsverlies zijn. De items die van belang zijn bij een gezonde leefstijl worden uitgelegd, waardoor je zelf kunt werken aan je gezondheid. Samen met de coach werk je aan een gezondere manier van leven. Je leert hoe gezond eten en meer bewegen onderdeel kunnen worden van je dagelijks leven. Samen met je coach bespreek je iedere bijeenkomst welke stappen je neemt om jouw leven te veranderen. Daarbij houdt de coach rekening met jouw persoonlijke situatie. Jij bepaalt het tempo, waardoor je het programma goed vol kunt houden.

Overgewicht

Overgewicht betekent simpelweg dat het lichaam meer energie heeft binnen gekregen dan dat het lichaam nodig heeft. De opname van energie (voeding) is niet in evenwicht met de mate van verbranding van energie. Dit evenwicht kan worden beïnvloed door meer te gaan bewegen of gezonder te gaan eten. Om overgewicht te voorkomen is het belangrijk een gezonde leefstijl te hebben. Dit hangt af van de volgende 5 factoren.
1. Bewegen
2. Roken
3. Alcohol
4. Voeding
5. Stress

Wat doet een leefstijlcoach precies?

De leefstijlcoach analyseert de leefstijl van de cliënt aan de hand van de 5 genoemde factoren en probeert deze samen met de cliënt waar nodig is te verbeteren. Dit wordt gedaan middels 1 op 1 gesprekken, hierin worden adviezen gegeven m.b.t. een gezonde leefstijl. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van e-coaching. Hierbij heb je contact met jouw leefstijlcoach vanuit huis via Zoom! Mocht je behoefte hebben aan een gepersonaliseerd voedingsplan, dan kunt je terecht bij de diëtiste.

Vergoeding vanuit basiszorgverzekering en losse tarieven

Physique Preventiecentrum is gecontracteerd voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie bij de belangrijkste zorgverzekeraars. De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is per 1 januari 2019 opgenomen in de basiszorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor dit leefstijl traject heeft u wel een doorverwijzing nodig van de huisarts. Aanmelden of meer informatie over de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Het is ook mogelijk leefstijlcoaching los van een Gecombineerde Leefstijl Interventie bij Physique af te nemen. Hiervoor gelden onderstaande tarieven. Sommige zorgverzeraars vergoeden (een deel) van de kosten van leefstijlcoaching. Vraag de mogelijkheden na bij Physique en uw eigen verzekeraar.

Lid/geen lidDuurPrijs per 4 weken
Leden3 maanden€ 23,60
Leden6 maanden€ 22,-
Leden12 maanden€ 20,50
LedenLos consult€ 30,75 eenmalig
Niet-leden3 maanden€ 41,20
Niet-leden6 maanden€ 46,05
Niet-leden12 maanden€ 41,95
Niet-ledenIntake€ 35,- eenmalig

Geinteresseerd?

Meld je hieronder aan voor meer informatie!

Aanmelden leefstijlcoaching
Voornaam
Achternaam
Sending
8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?