Cool – Coaching op leefstijl

Het GLI-programma Cool is een leefstijlprogramma dat wordt uitgevoerd door één professional: de leefstijlcoach, die gericht is op het stap voor stap veranderen van het leefpatroon om zo een blijvende verandering van de leefstijl te realiseren. Het uiteindelijke doel is het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het startpunt van het Cool-programma is de huidige leefstijl van de cliënt. De deelnemer heeft daarbij zelf de regie in handen. De cliënt stelt zelf, met ondersteuning door de leefstijlcoach, persoonlijke doelstellingen op. Hieraan worden bijbehorende acties gekoppeld m.b.t. gedragsverandering, waarbij ongezonde gewoontes worden geïdentificeerd en vervangen door gezondere alternatieven. Gedurende het traject worden deze acties opgevolgd en waar nodig bijgestuurd. Wanneer een doelstelling is behaald worden nieuwe acties opgesteld zodat de deelnemer stapsgewijs opschuift naar gezonder gedrag. Er is ook aandacht voor terugval zodat deelnemers weten dat dit hoort bij het veranderproces. Deelnemers leren terugval te herkennen en hoe ze de terugval kunnen ombuigen. Het programma is grotendeels in groepsverband. Dit geeft de mogelijkheid om te sparren met deelnemers die in hetzelfde schuitje zitten. 

Inhoud programma

Het Cool-programma bestaat uit een basisprogramma (8 maanden) en een onderhoudsprogramma (16 maanden).
Het basisprogramma bestaat uit een intake, 2 individuele coachmomenten een evaluatie en waar nodig is er ruimte voor tussentijdsoverleg. Daarnaast zijn er 8 groepsbijeenkomsten.
Het onderhoudsprogramma ziet er qua bijeenkomsten hetzelfde uit, alleen zijn hierbij de bijeenkomsten verspreid over 16 maanden.

Momenteel bieden we dit programma alleen aan op onze locatie in Elst (sportcentrum de Studio).

Wanneer kom je in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de GLI dien je 18 jaar of ouder te zijn en aan een van de onderstaande voorwaarden te voldoen:

  • Een Body Mass Index (BMI) boven de 25 en een vergrote kans op chronische ziektes
  • Een BMI boven de 30 – Sterk verhoogd Gewichtsgerelateerd Gezondheid Risico (GGR)

Wanneer heb je recht op vergoeding?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de GLI heb je een verwijzing nodig van je huisarts of behandelend medisch specialist. Alleen dan kan een intake plaats vinden.

Aanmelden voor de GLI

Meld je hieronder aan voor meer informatie of deelname aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

 

Aanmelden Gecombineerde Leefstijl Interventie
Voornaam
Achternaam
Sending
8.2
248 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?