Diëtist en gewichtsconsulent

Diëtist Arnhem

Voedingsadvies op maat: ieder mens is anders

Onze diëtist Arnhem biedt jou passende hulp op het gebied van voeding en gezondheid. Of je nu blijvend wilt afvallen, op een verantwoorde manier wilt aankomen of hulp nodig hebt bij een beperking of allergie; bij onze diëtist in Arnhem ben je aan het juiste adres. Afhankelijk van jouw persoonlijke wensen, behoefte en leefstijl gaat de diëtist samen met jou kijken naar een geschikt voedingsadvies of passend dieet. Geen persoon is hetzelfde en de voeding dus ook niet. De persoonlijke aanpak (eventueel in combinatie met de fysiotherapeut of leefstijlcoach) zorgt voor succesvolle resultaten bij onze cliënten.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De dieetadvisering vanuit onze diëtist is voorlichting over (gezonde) voeding en eetgewoonten met een medisch of gezondheid bevorderend doel. Door het voorschrijven van een bepaalt dieet kunnen klachten verminderen wat gezondheidswinst oplevert. De dieetbehandeling in 2023 is vastgesteld op 3 uur per jaar vanuit de basisverzekering. Houdt hierbij wel rekening met het eigen risico. Heb je een aanvullende verzekering dan krijg je mogelijk nog een aantal uren extra vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.

Het eerste consult met de diëtist is een intake-consult van 60 minuten. Tijdens dit consult wordt er navraag gedaan naar eventuele klachten, wensen en behoeftes. Tevens wordt de huidige voeding in kaart gepraat. Daarnaast wordt er indirecte tijd gedeclareerd voor administratieve werkzaamheden en eventuele rapportages naar de behandeld arts of verwijzer. Een vervolgconsult duurt 15 minuten. Tijdens dit consult wordt de voortgang van het traject besproken.

Onze gewichtsconsulenten zijn gecertificeerd door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), hierdoor wordt deze vorm van begeleiding door veel zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer hierover bij je zorgverzekeraar.

Waarom een diëtist van Physique Arnhem?

Onze diëtist heeft een 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond. Tijdens deze studie wordt kennis verkregen over bijvoorbeeld anatomie, chemie, ziekteleer en fysiologie. Verder leert de diëtist in wording alles over voeding. Van macronutriënten tot micronutriënten en hoe deze worden opgenomen en verwerkt door het lichaam. Ook heeft de diëtist veel kennis vergaart over voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Tijdens de 4 jarige studie leert de diëtist in wording hoe je voeding in kan zetten als ‘behandeling’. Daarnaast volgt onze diëtist elk jaar meerdere scholingen om de kennis up-to-date te houden en nieuwe specialisaties te ontwikkelen.

Wat is het verschil tussen een voedingsdeskundige of gewichtsconsulent en de diëtist?

Het beroep diëtist is wettelijk beschermd. Alleen als je de 4 jarige HBO-opleiding . Alleen als je de 4 jarige opleiding hiervoor hebt afgerond mag je jezelf diëtist noemen. Een diëtist is ook de enige die cliënten met een ziekte (zoals bijvoorbeeld Crohn, PDS, of diabetes) of medische klachten mag helpen. Bij Physique hebben we ook diverse beweegprogramma’s waarin de diëtist dan ook een belangrijke rol speelt bij de behandeling. Bijvoorbeeld bij de Gecombineerde Leefstijl Interventie, COPD en Diabetesfit.

Heb je interesse in onze diëtist te Arnhem of wil je meer weten?

Bij onze diëtist kun je rekenen op een praktisch en persoonlijk advies. Een voedingsschema wat voor jou haalbaar is en wat in jouw leven past. Dat geeft de meeste kans van slagen! Een goede voeding en een betere gezondheid, daar gaan we voor! Kom vrijblijvend eens langs bij onze diëtist van Physique te Arnhem. Vul onderstaand formulier en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.

Voedingsadvies op maat

Gewichtsconsulenten Arnhem

Hulp bij over- of ondergewicht

Heb je over- of ondergewicht en heb je persoonlijke begeleiding nodig op het gebied van voeding? Dan kun je onder andere terecht bij de gewichtsconsulent. Onze gewichtsconsulenten zijn aangesloten bij de Beroepsvereniging gewichtsconsulenten (BGN). De gewichtsconsulent helpt gezonde mensen met overgewicht (of ondergewicht) bij het samenstellen van een gezond voedingspatroon, zodat de doelen behaald worden. Bij de gewichtsconsulent krijg je een op maat gemaakt voedingsplan, helemaal afgesteld op jouw doelen en wensen.

Intake

Om een passend voedingsplan voor je te kunnen maken, beginnen we eerst met een uitgebreide intake. Tijdens het intakegesprek stelt de gewichtsconsulent je alle vragen die nodig zijn om een goed beeld te kunnen vormen van je gewichtsproblemen en hoe deze zijn ontstaan. Je persoonlijke gegevens zoals je leeftijd, gewicht en lengte worden vastgelegd. Ook wordt er meteen een beeld geschetst van je huidige voedingspatroon in combinatie met je lichaamsbeweging. Op basis van deze informatie wordt een voedingsplan voor je opgesteld. Voor het intakegesprek is vaak slim om ongeveer een week lang een voedingsdagboek bij te houden.

Traject

Na de intake zal de gewichtsconsulent het voedinsgplan met je bespreken. Dit plan is afgesteld op jouw eigen doelen, wensen en energiebehoefte. Daarnaast kan er ook een beweegplan voor je opgesteld worden. Na de uitleg van de plannen bepaal je zelf de contactmomenten met de gewichtsconsulent. Uiteraard word je hierbij ook geadviseerd.

Kosten

De kosten van een consult met de gewichtsconsulent zijn € 45,- per uur. Je kunt ook consulten boeken van 30 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om een pakket af te nemen.

ProductPrijs
Intake (60 minuten)€ 46,10
Los consult (60 min)€ 46,10
Los consult (30 min)€ 23,05
Pakket half jaar*:
- Intake (60 min)
- 5x consult (30 min)
€ 153,75
Pakket jaar**:
-Intake (60 min)
- 10x consult (30 min)
€ 281,90

* De consulten moeten binnen een half jaar opgenomen worden.
** De consulten moeten binnen een jaar opgenomen worden.

Een consult met de gewichtsconsulent kan worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Check hier of en hoeveel jouw zorgverzekeraar vergoed.

8.2
247 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.2/10

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.


Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?