BEDANKT VOOR JOUW AANMELDING.

WE NEMEN Z.S.M. CONTACT MET JE OP!  

Heb jij wel eens last van hartkloppingen, druk op de borst of andere hart/long gerelateerde klachten? Dan kan een inspanningstest meer duidelijkheid geven. Een inspanningstest, of sportmedisch onderzoek, geeft informatie over de functie van het hart en de longen en over de staat van de conditie, onder andere omslagpunten en VO2max. Dus bij klachten van hart- en/of longen is dit de test bij uitstek voor een goede diagnose.

INSPANNINGSTEST SPORTARTS

Waarom een inspanningstest?

Een inspanningstest kan voor allerlei doelen worden gebruikt, zoals hart- en longklachten. Als (top)sporter zou u de test kunnen gebruiken voor een meting van de huidige conditie en zal leiden tot prestatie verbetering aan de hand van trainingsadviezen. Voor mensen met een chronische aandoening zet de sportarts in Arnhem de inspanningstest in om een beeld te krijgen van de mogelijkheden, zodat de cliënt een verantwoord kan gaan bewegen.

Geen verwijzing nodig

Om voor een sportkeuring of een algemene ‘health check’ in aanmerking te komen, hoeft u NIET te wachten op een doktersadvies of een verzoek van een eventuele (toekomstige) werkgever. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen gaan ertoe over om hun klanten tegemoet te komen in de kosten van een preventief onderzoek. Sommige maatschappijen vergoeden zelfs een uitgebreid gezondheidsonderzoek eens in het jaar of iedere twee jaar! Het loont de moeite om uw verzekeringspapieren erbij te pakken en na te gaan, hoe het voor u geregeld is.

Overige diensten

Naast inspanningstesten en healthchecks kunt u bij de sportarts terecht voor:

  • Vragen over bewegen
  • Klachten aan het bewegingsapparaat
  • Sportmedische onderzoeken
  • Keuringen
  • Adviezen voor prestatieverbetering

Sportartsen zijn bij uitstek de specialist op het gebied van belasting/belastbaarheid. De sportarts ziet dus niet alleen sporters, maar ook mensen die klachten hebben bij het werk, of een chronische aandoening hebben en mensen die willen starten met bewegen of meer willen gaan bewegen.