• Bekijk ons lesrooster
 • Openingstijden

  OpeningstijdenX

  MAANDAG07.45 tot 22.00 uur

  DINSDAG07.45 tot 22.00 uur

  WOENSDAG07.45 tot 22.00 uur

  DONDERDAG07.45 tot 22.00 uur

  VRIJDAG07.45 tot 21.00 uur

  ZATERDAG08.00 tot 13.00 uur

  ZONDAG08.00 tot 13.00 uur

 • 026 370 0243
 • Contact

ACTUEEL

Physique ontvangt keurmerk Hersenletsel

Door admin | In Actueel | Op juni 23, 2016

PERSBERICHT- Arnhem, 18-05-2016
Het keurmerk hersenletsel biedt mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) een sportprogramma op maat bij erkende fitnesscentra in Nederland. Inmiddels zijn er in Nederland 94 sport- en bewegingscentra gecertificeerd nadat 142 instructeurs het opleidingstraject tot Bewegingsdeskundige NAH succesvol hebben afgerond. Ook Physique is vanaf vandaag ‘officieel’ toegankelijk voor mensen met hersenletsel en garandeert een geschikte sportomgeving met specifiek voor deze doelgroep getrainde begeleiding en persoonlijke aandacht. De opgeleide instructeurs van Physique werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn voor mensen met hersenletsel.

In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 160.000 (nieuwe) mensen te maken met een hersenziekte of een vorm van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie (bron: Hersenstichting). Zowel lichamelijke als cognitieve problemen zijn het gevolg en kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren. Voor mensen met hersenletsel is beweging daarom noodzakelijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lichaamsbeweging niet alleen ons lichaam, maar ook ons brein in conditie houdt. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.
Vanuit deze missie hebben de Hersenstichting, Edwin van der Sar Foundation en brancheorganisatie Fit!vak de handen ineen geslagen onder de naam Meet me @ the Gym om het sporten in een geschikte omgeving mogelijk te maken en de drempel te verlagen. Mensen met hersenletsel worden op deze manier gemotiveerd om weer in beweging te komen, met als doel om na een periode van revalidatie het ‘gewone’ leven weer op te pakken.

Eugène Bongers, interim directeur Physique: “Een reguliere sportschool is vaak net een brug te ver voor mensen met hersenletsel. Wij willen deze doelgroep aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Daarom willen wij voor hen bepaalde drempels wegnemen en een aangepast programma aanbieden waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Wij hopen dat het keurmerk Hersenletsel helpt om mensen met hersenletsel weer aan het sporten te krijgen. Dat is iets waar we als fitnesscentrum graag aan bijdragen!”

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Mailys Petrini op 026-3700243 of mailys@physique.nl. U bent van harte welkom!

Meet Me @ The Gym heeft in oktober 2015 internationale erkenning gekregen. In Boedapest is de International Sustainability Award (TAFISA)uitgereikt en is Meet me @ The Gym uitgeroepen tot voorbeeld van een duurzaam, effectief en wereldwijd inzetbaar project voor sport en bewegen. Meet me @ the Gym wordt financieel mogelijk gemaakt door een subsidie van de Vriendenloterij. Meer informatie over het project en de aangesloten fitnesscentra vindt u op www.meet-me-at-the-gym.nl


Hersenstichting
Els van der Rhee – evanderrhee@hersenstichting.nl

Edwin van der Sar Foundation
Tessa van der Salm – tessa.vandersalm@edwinvandersarfoundation.nl

Fit!vak
Dyon Voogt – d.voogt@fitvak.com

No Comments to "Physique ontvangt keurmerk Hersenletsel"

Over ons | Lesrooster | Klantenservice | FAQ | Vacatures | Voorwaarden | © 2016-2018 Copyrights - Physique Preventiecentrum BV
Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?