• Bekijk ons lesrooster
 • Openingstijden

  OpeningstijdenX

  MAANDAG07.45 tot 22.00 uur

  DINSDAG07.45 tot 22.00 uur

  WOENSDAG07.45 tot 22.00 uur

  DONDERDAG07.45 tot 22.00 uur

  VRIJDAG07.45 tot 21.00 uur

  ZATERDAG08.00 tot 13.00 uur

  ZONDAG08.00 tot 13.00 uur

 • 026 370 0243
 • Contact

OUR CLASSES

COPD Gold 2-3-4 en Gold 1 / Astma

Voor mensen met COPD die van het leven willen genieten!

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat doelgerichte lichaamsbeweging goed is voor mensen met COPD. Doelgerichte lichaamsbeweging helpt enorm bij de revalidatie. Hoewel COPD een chronische en progressieve aandoening is helpt het bewegen bij het onderhouden van uw conditie en kracht.

Het medische COPD-programma van PHYSIQUE is een echte aanrader voor iedereen die met COPD klachten kampt en meer van het leven wil kunnen genieten.

Voor wie

COPD is een beweeg- en fitnessprogramma voor COPD Gold 2, 3 en 4 en Gold 1 / Astma.

Persoonlijke begeleiding

Na goedkeuring van de longarts en/of huisarts volgt de fysiotherapeutische intake en introductieles. We bespreken een aantal vragenlijsten en nemen een aantal testen af om de huidige fysieke gesteldheid te bepalen. Op basis van de intake maken we individueel een trainingsprogramma voor u, waarbij we rekening houden met uw persoonlijke mogelijkheden en doelstellingen.

Het programma

 • Het programma bestaat uit 12 weken 2 keer per week intensief begeleid sporten door een speciaal opgeleide fysiotherapeut(e).
 • Het doel van het programma is om de COPD patiënten weer zo snel mogelijk tot zelfredzaamheid te brengen en zelfstandig sporten.
 • De trainingsopbouw en oefeningen zijn individueel afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding tijdens de training.
 • De trainingen duren 60 minuten per keer.
 • De lessen bestaan uit conditionele onderdelen en spierversterkende onderdelen, maar ook trainingen voor lenigheid, ademhalingstraining en coördinatie komen aan bod.
 • Uw aanwezigheid en vorderingen worden bijgehouden en met u besproken

Wat kost het?

  De kosten zijn afhankelijk van de klasse van COPD waar u in valt. Informeer hiernaar via ons aanmeldformulier.

Deelnemers aan het woord

Als patiënt met COPD gold 4 ben ik op zoek gegaan naar een voor mij geschikt beweegprogramma. Via een kennis ben ik terecht gekomen bij Preventiecentrum Physique in Arnhem. Ik heb gekozen voor Physique omdat zij uitstekend bereikbaar zijn, goede begeleiding geven en voldoende fitnessapparatuur en kracht apparatuur ter beschikking hebben. Ook hebben zij voldoende en ruime oefenzalen, alsmede afzonderlijke behandelruimtes. Na een eerste gesprek en het afnemen van enkele testen met de fysiotherapeute Yuki de Lange ben ik gestart. Door meer verantwoord te bewegen hoop ik op minder benauwdheid en meer uithoudingsvermogen. Twee keer per week doe ik nu mijn individuele oefeningen en aansluitend volgt er in groepsverband beweeg –en fitheidsoefeningen, dit alles onder begeleiding van de fysiotherapeute waarbij de belasting langzaam wordt opgebouwd. Naast persoonlijke gesprekken met Yuki worden er in de groep ook ervaringen uitgewisseld waardoor je elkaar ook enigszins steunt en stimuleert. Halverwege het programma worden weer enkele testen gedaan waaronder de 6 minuten wandeltest en aan het eind ( na 12 weken ) zal Yuki samen met mij de resultaten bespreken. Vooralsnog helpen deze vormen van bewegen mij om de gezondheidsklachten onder controle te houden en bovendien krijg ik door te blijven bewegen meer lucht en sterkere spieren. Het onder toezicht trainen bevalt mij uitstekend en ook na afloop van het programma, zal ik daar mijn conditie proberen te behouden.
Ben Göbel

Ik heb sinds aantal jaren COPD .Een jaar of drie heb ik nu fysio bij Physique, wat goed bevalt. Sinds een paar maanden is er een COPD groep bij Physique gestart onder leiding van Yuki, wat buiten gewoon goed bevalt. Ik heb er veel baat bij, zowel fysiek als sociaal. Ook als het wat minder met me gaat ga ik toch en doe wat dan mogelijk is. Daarom kan ik het aan een ieder aanbevelen, het brengt veel.
Maarten

Lestijden en instructeur

Bekijk het lesrooster voor de lestijden en de fysiotherapeut. U kunt ook deelnemen aan het COPD-programma in Elst bij Sportcentrum de Studio mogelijk!

Aanmelden COPD beweegprogramma

U kunt zich hieronder aanmelden. Vervolgens wordt u gebeld om een intake bij de fysiotherapeut in te plannen en krijgt u via de mail al een aantal vragenlijsten toegestuurd.

Aanmelden COPD beweegprogramma
Voornaam
Achternaam
Sending
Over ons | Lesrooster | Klantenservice | FAQ | Vacatures | Voorwaarden | © 2016-2018 Copyrights - Physique Preventiecentrum BV
Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?