• Bekijk ons lesrooster
 • Openingstijden

  OpeningstijdenX

  MAANDAG07.45 tot 22.00 uur

  DINSDAG07.45 tot 22.00 uur

  WOENSDAG07.45 tot 22.00 uur

  DONDERDAG07.45 tot 22.00 uur

  VRIJDAG07.45 tot 21.00 uur

  ZATERDAG08.00 tot 13.00 uur

  ZONDAG08.00 tot 13.00 uur

 • 026 370 0243
 • Contact

GLI Cool (Coming soon)

Cool – Coaching op leefstijl (coming soon)


Het GLI-programma Cool is een leefstijlprogramma dat wordt uigevoerd door één professional: de leefstijlcoach, die gericht is op het stap voor stap veranderen van het leefpatroon om zo een blijvende verandering van de leefstijl te realiseren. Het uiteindelijke doel is het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Het startpunt van het Cool-programma is de huidige leefstijl van de cliënt. De deelnemer heeft daarbij zelf de regie in handen. De cliënt stelt zelf, met ondersteuning door de leefstijlcoach, persoonlijke doelstellingen op. Hieraan worden bijbehorende acties gekoppeld m.b.t. gedragsverandering, waarbij ongezonde gewoontes worden geïdentificeerd en vervangen door gezondere alternatieven. Gedurende het traject worden deze acties opgevolgd en waar nodig bijgestuurd. Wanneer een doelstelling is behaald worden nieuwe acties opgesteld zodat de deelnemer stapsgewijs opschuift naar gezonder gedrag. Er is ook aandacht voor terugval zodat deelnemers weten dat dit hoort bij het veranderproces. Deelnemers leren terugval te herkennen en hoe ze de terugval kunnen ombuigen.

Inhoud programma

Het Cool-programma bestaat uit een basisprogramma (8 maanden) en een onderhoudsprogramma (16 maanden).
Het basisprogramma bestaat uit een intake, 2 individuele coachmomenten een evaluatie en waar nodig is er ruimte voor tussentijdsoverleg. Daarnaast zijn er 8 groepsbijeenkomsten.
Het onderhoudsprogramma ziet er qua bijeenkomsten hetzelfde uit, alleen zijn hierbij de bijeenkomsten verspreid over 16 maanden.

De start van dit programma is uitgesteld in verband met Corona.

Wanneer komt u in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de GLI dient u 18 jaar of ouder te zijn en aan een van de onderstaande voorwaarden te voldoen:

 • Een Body Mass Index (BMI) boven de 25 en een vergrote kans op chronische ziektes
 • Een BMI boven de 30 – Sterk verhoogd Gewichtsgerelateerd Gezondheid Risico (GGR)

Wanneer heeft u recht op vergoeding?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding van de GLI heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend medisch specialist. Alleen dan kan een intake plaats vinden.

Aanmelden voor de GLI

Meld je hieronder aan voor meer informatie of deelname aan de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Aanmelden Gecombineerde Leefstijl Interventie
Voornaam
Achternaam
Sending
Over ons | Lesrooster | Klantenservice | FAQ | Vacatures | Voorwaarden | © 2016-2018 Copyrights - Physique Preventiecentrum BV
Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?