• Bekijk ons lesrooster
 • Openingstijden

  OpeningstijdenX

  MAANDAG07.45 tot 22.00 uur

  DINSDAG07.45 tot 22.00 uur

  WOENSDAG07.45 tot 22.00 uur

  DONDERDAG07.45 tot 22.00 uur

  VRIJDAG07.45 tot 21.00 uur

  ZATERDAG08.00 tot 13.00 uur

  ZONDAG08.45 tot 14.00 uur

 • 026 370 0243
 • Contact

Oncologie fysiotherapie Arnhem

Oncologie fysiotherapie Arnhem


oncologie fysiotherapie Arnhem

Oncologie fysiotherapie Arnhem – Tijdens en na de medische behandeling van kanker kunnen (ex) oncologische patiënten geconfronteerd worden met verschillende klachten en problemen. Operaties, radiotherapie(bestralingen), chemo- of hormoontherapie kunnen allen bijwerkingen veroorzaken. In lichamelijk opzicht valt te denken aan kracht- of conditieverlies, vermoeidheid, pijn, verminderde beweeglijkheid van spieren/gewrichten, maar ook lymfoedeem, over- of ondergewicht, littekenvorming en klachten van het zenuwstelsel kunnen voorkomen. Een gevolg hiervan is dat er problemen ontstaan bij het uitvoeren van dagelijkse bezigheden als zelfzorg, huishoudelijke activiteiten, werk of sport.

Fysiotherapie tijdens of na de medische behandeling

Oncologie fysiotherapie kan in Arnhem plaatsvinden tijdens of na de medische behandeling van kanker, uiteraard in overleg met uw specialist of huisarts. Uit onderzoek bij volwassenen met de meest voorkomende kankersoorten is gebleken dat mensen die lichamelijk actief blijven tijdens de chemotherapie daar voordelige effecten van ervaren tijdens en na het afronden van de chemotherapie. Het effect is het grootst bij mensen die onder begeleiding trainen. Patiënten die deelnemen aan fysieke training blijken de chemotherapie beter te kunnen verdragen, hebben een kleiner risico op voortijdig stoppen of bijstellen van de chemotherapie en zijn sneller weer aan het werk. Bovendien ervaren ze minder last van vermoeidheid. (Bron AvL)

Onderzoek en behandeling

Tijdens de eerste oncologie fysiotherapie behandeling wordt er vooral gekeken naar uw hulpvraag en de fysiotherapeutische mogelijkheden. Na aanvullend lichamelijk onderzoek wordt er vervolgens gezamenlijk een behandelplan opgesteld. Dit kan zich bijvoorbeeld richten op het verbeteren van spierkracht en conditie om uiteindelijk weer zelfstandig een bepaalde activiteit of handeling te kunnen uitvoeren. Denk echter ook aan het begeleiden van herstel richting het arbeidsproces of sporthervatting.

Fysiotherapie in de palliatieve of terminale fase

Ook in de palliatieve of terminale fase kan fysiotherapie een meerwaarde hebben. Hierbij kunt u denken aan het optimaliseren van een goede lighouding in bed, het begeleiden van transfers of ontspannings- en ademhalingstherapie.

Samenwerking met andere disciplines

Omdat er meestal sprake is van meer dan alleen lichamelijke klachten, is het belangrijk dat er een nauwe samenwerking bestaat met andere disciplines. Samenwerking met de oncoloog, oncologische verpleegkundige, huisarts, diëtist, ergotherapeut, maatschappelijk werker of psycholoog komt vaak voor.

Aanmelden voor oncologie fysiotherapie Arnhem

Maar liefst zes dagen per week en ook op de maandag-, dinsdag- en woensdagavond kunt u een afspraak maken met oncologie fysiotherapie Arnhem. Wilt u dat één van onze therapeuten met u contact opneemt voor het inplannen van een afspraak vul dan ons contactformulier in. U kunt ook telefonisch aanmelden en/of een afspraak inplannen bij onze receptie op 026-3700243. Physique Fysiotherapie is aangesloten bij het Oncologie Netwerk Arnhem-Noord. Meer info: http://www.oncologienetwerkarnhemnoord.nl.
aanmelden_fysio2Over ons | Lesrooster | Klantenservice | FAQ | Vacatures | Voorwaarden | © 2016-2018 Copyrights - Physique Preventiecentrum BV