10 PERSONEN MET COPD GEZOCHT

DIE ONDER PROFESSIONELE BEGELEIDING 12 WEKEN WILLEN SPORTEN MET HET COPD PROGRAMMA 

JA, IK WIL MEER INFO >

Aanmelden kan nog een aantal dagen

people profiles

Nog slechts 7 plekken beschikbaar!

Kamp jij met COPD klachten en wil je meer van het leven kunnen genieten? Dan is het medische COPD-programma van PHYSIQUE is een echte aanrader! Aanmelden kan tot:

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds

Met het COPD programma krijg je:

2x p/wk begeleid trainen met een fysiotherapeut

Je wordt 2 keer per week intensief begeleid door een speciaal opgeleide fysiotherapeut. 

Je hebt keuze uit de volgende locaties: Physique Arnhem Noord (hoofdlocatie) of Elst (bij sportcentrum De Studio). 

De trainingsopbouw en oefeningen zijn individueel afgestemd op jouw mogelijkheden en er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding tijdens de training.

 12 weken begeleiding door een diëtiste

Indien je deel gaat nemen aan het COPD pogramma zal de diëtiste een meting bij jou uitvoeren om eventuele risicofactoren in kaart te brengen. Deze meting zal bestaan uit het bepalen van lengte, gewicht, BMI en de buikomvang. 

Daarnaast ontvang je persoonlijk voedingsadvies en leer je over gezonde voeding en leefstijl.  

Je hebt 3 contactmomenten met de diëtiste: een intake, middenevaluatie en eindevaluatie.

Bewezen en veilig programma

Physique is officieel Fit!Vak erkend als Preventiecentrum. Een Fit!Vak Preventiecentrum gaat net een stapje verder dan de reguliere dienstverlening. Hierdoor is Physique optimaal ingericht om mensen met chronische aandoeningen als COPD veilig en effectief te begeleiden en trainen. De therapeuten en instructeurs bij Physique zijn opgeleid naar een hoog kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn. Op Zorgkaart Nederland scoren wij gemiddeld een 9.4.

JA, IK WIL NU MEER INFO >

KLANTEN aan het woord:

"Daarom kan ik het aan een ieder aanbevelen, het brengt veel."

Ik heb sinds aantal jaren COPD .Een jaar of drie heb ik nu fysio bij Physique, wat goed bevalt. Sinds een paar maanden is er een COPD. groep bij Physique gestart onder leiding van Yuki, wat buiten gewoon goed bevalt. Ik heb er veel baat bij, zowel fysiek als sociaal. Ook als het wat minder met me gaat ga ik toch en doe wat dan mogelijk is. Daarom kan ik het aan een ieder aanbevelen, het brengt veel. Maarten

"Zou ik die fysiotherapie niet doen, dan zou ik nu met een zuurstoftankje lopen."

 "Door meer verantwoord te bewegen hoop ik op minder benauwdheid en meer uithoudingsvermogen."

Als patiënt met COPD gold 4 ben ik op zoek gegaan naar een voor mij geschikt beweegprogramma. Via een kennis ben ik terecht gekomen bij Preventiecentrum Physique in Arnhem. Ik heb gekozen voor Physique omdat zij uitstekend bereikbaar zijn, goede begeleiding geven en voldoende fitnessapparatuur en kracht apparatuur ter beschikking hebben. Ook hebben zij voldoende en ruime oefenzalen, alsmede afzonderlijke behandelruimtes. Na een eerste gesprek en het afnemen van enkele testen met de fysiotherapeute Yuki de Lange ben ik gestart. Door meer verantwoord te bewegen hoop ik op minder benauwdheid en meer uithoudingsvermogen. Twee keer per week doe ik nu mijn individuele oefeningen en aansluitend volgt er in groepsverband beweeg –en fitheidsoefeningen, dit alles onder begeleiding van de fysiotherapeute waarbij de belasting langzaam wordt opgebouwd. Naast persoonlijke gesprekken met Yuki worden er in de groep ook ervaringen uitgewisseld waardoor je elkaar ook enigszins steunt en stimuleert. Halverwege het programma worden weer enkele testen gedaan waaronder de 6 minuten wandeltest en aan het eind ( na 12 weken ) zal Yuki samen met mij de resultaten bespreken. Vooralsnog helpen deze vormen van bewegen mij om de gezondheidsklachten onder controle te houden en bovendien krijg ik door te blijven bewegen meer lucht en sterkere spieren. Het onder toezicht trainen bevalt mij uitstekend en ook na afloop van het programma, zal ik daar mijn conditie proberen te behouden. Ben Göbel