• Bekijk ons lesrooster
 • Openingstijden

  OpeningstijdenX

  MAANDAG07.45 tot 22.00 uur

  DINSDAG07.45 tot 22.00 uur

  WOENSDAG07.45 tot 22.00 uur

  DONDERDAG07.45 tot 22.00 uur

  VRIJDAG07.45 tot 21.00 uur

  ZATERDAG08.00 tot 13.00 uur

  ZONDAG08.00 tot 13.00 uur

 • 026 370 0243
 • Contact

ACTUEEL

9 redenen voor mannen om te starten met Pilates

Door admin | In Actueel | Op maart 11, 2016

De door mannen meest gestelde vraag over Perfect Pilates is: “Is Perfect Pilates wel voor mannen?” Wij kunnen er heel kort over zijn: “Ja natuurlijk!” Bij deze een artikel met negen redenen waarom wij juist GRAAG mannelijke deelnemers in onze Pilateslessen zien.

1. CORE

We worden er mee om de oren geslagen: het is belangrijk om je core te trainen. Newsflash! Perfect Pilates is één en al core-training en dat vaak bijna een uur lang. Voordeel van deze core-training is dat je geen hele reeks aan snelle bewegingen of dodelijk saaie sit ups doet en je belast je nek en rug niet.

2. BUIKSPIEREN

En waarom wil je je core trainen? Voor goed getrainde buikspieren natuurlijk. Alle buikspieren worden bij Perfect Pilates door veel uiteenlopende oefeningen getraind en versterkt. Voordeel is dat de manier waarop je bij Perfect Pilates je buik traint, ervoor zorgt dat je taillelijn strakker wordt of op zijn minst lijkt door een verbeterde houding.

3. BACK IT UP!

Er zijn legio mensen met rugklachten, waaronder veel mannen. Perfect Pilates helpt je om onder andere de buik- en rugspieren te verstevigen. Vaak trainen mannen hun rug wel maar krijgen dan vooral de grote rugspieren aandacht en worden de kleinere dieper liggende spieren in de rug verwaarloosd. Dit zorgt ook vaak voor disbalans en klachten. Bij Perfect Pilates komen de dieper liggende spieren volop aan bod.

4. LESS IS MORE

Bij een les Perfect Pilates zijn doorgaans geen gewichten te vinden. Gewichten zijn ook niet altijd nodig, want met alleen het gebruik van het eigen lichaamsgewicht is er al kracht op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan ‘de plank’ die ook in Perfect Pilates voorkomt. Het is overigens ook een misvatting dat flink opgepompte spieren hebben per definitie betekent dat je sterk bent.

5. STIJVE HARK AF

Veel mannen roepen als excuus, ja maar ik ben helemaal niet lenig, dus Pilates is niets voor mij! Laten we het nog maar eens zeggen. Je hoeft echt niet lenig te zijn om Perfect Pilates te beoefenen. Voordeel: je wordt er wel een stuk flexibeler van! Dus geen excuses meer dat je ‘nou eenmaal een stijve hark bent.’

6. MEER BEWEGINGSVRIJHEID

Stretchen is een belangrijk onderdeel van Pilates. Dit stretchen maakt de spieren weer wat langer. Geen overbodige luxe wanneer we uit gewoonte de schouders naar de oren optrekken en zo veel spanning in de schouders en nek opbouwen. Dit komt de beweeglijkheid vaak niet ten goede. Tevens is het heilzaam wanneer spieren verkort raken door andere manieren van bewegen.

7. KLEINE BEWEGING, GROOTS EFFECT

Mensen vragen soms of ze een keer mogen komen kijken in de les. Ons antwoord is: ‘Ja, alleen als je zelf meedoet.’ Perfect Pilates ervaar je alleen door het zelf te doen. Sommige oefeningen zien er uit alsof je praktisch niets doet. Juist de schoonheid van de methode, want door alle precisie en controle die je nodig hebt om ze uit te voeren, is het effect groots.

8. POWER IN THA HOUSE

Met Perfect Pilates ervaar je echt je power van binnenuit omdat je je bewuster wordt van je kern(core), lichaamscentrum oftewel powerhouse. Zo voel je je krachtiger en dat ga je ook terug zien in je lichaamshouding. Dit alles helpt je ook weer in alle andere vormen van beweging die je beoefent! Of dat nou krachttraining, hardlopen, yoga of tijdens je dagelijkse bezigheden is.

9. WORK OUT AND RELAX

Perfect Pilates is hard werken, op een ontspannen manier. Veel mannen die we in onze lessen hebben lieten ons weten dat ze nooit hadden verwacht dat ze het zo zwaar zouden vinden. Het is trainen op een totaal andere manier dan je vaak gewend bent. Echter tegelijkertijd wordt het als erg ontspannend ervaren. Dus ook nog eens een goede oppepper wanneer je stress ervaart van bijvoorbeeld een drukke baan!

Meer info over Perfect Pilates bij Physique te Arnhem

No Comments to "9 redenen voor mannen om te starten met Pilates"

Over ons | Lesrooster | Klantenservice | FAQ | Vacatures | Voorwaarden | © 2016-2018 Copyrights - Physique Preventiecentrum BV
Chat openen
Korte vraag? Stel hem hier! 06 22673530
Hoi! Waarmee kunnen we je helpen?