Algemene fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten.
Dit kan zijn te gespannen spieren, peesontstekingen, kapselbandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. De daaraan gekoppelde beperkingen kunnen geoptimaliseerd, hersteld of verbeterd worden.
De fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de functionaliteit of de gevolgen daarvan door het toepassen van oefentherapie en advisering en/of begeleiding.
Hiermee probeert hij de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren dat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.

Download de fysiotherapie folder

Klik hier voor meer fysio-nieuws bij Physique.